Search and rescue met dronebox?

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Door toenemende vraag naar efficiëntere en effectievere methoden om kustgebieden te bewaken en te beschermen, is er interesse in de drone-in-a-box, oftewel dronebox. Het is één van de vele interesante toepassingsgebieden, waar wij met onze DJI Dock u in kunnen trainen.

Kick-off van het project “Autonoom kustveilig”

Op donderdag 21 september vond bij METIP in Den Helder het vervolg plaats van het project “Strandveilig”. Tijdens deze bijeenkomst werden de eerste resultaten getoond van wat je met een dronebox kunt bereiken in Noord-Holland, de innovatieve kustprovincie van Nederland: het detecteren en lokaliseren van natuurrampen en het opsporen van personen (search and rescue), zoals drenkelingen of sporters in nood. Binnen deze afbakening wordt de waarde van de inzet van autonome drones binnen kustgebieden onderzocht.

Tijdens deze kick-off hielpen wij met een demo op afstand van ons eigen DJI Dock.

DJI Dock: Search and Rescue

Een van de meest relevante dronebox oplossingen is de DJI Dock, een zeer geavanceerd onderhoudsstation dat de DJI M30T huisvest, die in uitdagende omstandigheden (regen, windkracht zeven, zandstormen) livebeelden vanuit de lucht kan verzorgen. Vanuit een meldkamer kunt u geautomatiseerde vluchten plannen en instarten, waarbij het mogelijk is om de besturing van het toestel tijdens de vlucht over te nemen met de radio controller (RC Plus). Het autonoom vliegen is een toekomstige stap, waarbij AI een belangrijke rol zal gaan spelen.

Leer meer over de dronebox op ons platform Dronebox.nu en ontdek alle mogelijkheden voor jouw organisatie.

Voor de KNRM, lokale autoriteiten en first responders is dit een relevante tool.

Expertise vanuit Drone Class

Wij zijn het eerste bedrijf in Nederland, dat de DJI Dock in gebruik heeft genomen. Drone Class is een vliegschool en gebruikt de dronebox om drone opleidingen en praktijktrainingen met DJI Dock te verzorgen. Wij bieden een realistische trainingsetting aan in Duiven, vlak bij Arnhem, waar we BVLOS operaties met de DJI M30T uitvoeren boven het grote industrieterrein van Centerpoort Noord.

Onze voorsprong in kennis en vaardigheden resulteert in o.a. operationele ervaring met DJI FlightHub 2 en AirHub Drone Operations Center: de software waarmee u de dronebox en het toestel aanstuurt. Wij leren u de fijne kneepjes in het gebruik. Daarnaast weten wij hoe je specifieke BVLOS toestemming bij de ILT voor elkaar krijgt, immers hebben wij dit ook voor onze eigen DJI Dock geregeld.

Dronebox voor overheid en bedrijven

Interesse in dronebox vanuit uw gemeente, (overheids)organisatie of bedrijf? Neem gerust met ons contact op voor de zakelijke mogelijkheden. Samen met onze partners kunnen wij u zo volledig mogelijk informeren én ontzorgen.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven