Project Drones voor scholen

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class zoekt vmbo scholen uit heel Nederland om mee te doen aan een landelijke competitie waarin het vliegen met, analyseren en bouwen van drones centraal staat.

Project Drones

Met behulp van drones willen wij bij leerlingen een technische profielkeuze stimuleren. Het project is gericht op klas 1 en 2 van het vmbo en ook op het praktijkonderwijs.

Hoofdactiviteiten

De hoofdactiviteiten binnen Project Drones zijn bouwen, analyseren en vliegen.

Leerlingen die kiezen voor bouwen gaan in kleine teams aan de slag met een dronekit. Zij maken een race drone en ontwerpen een battle drone, die meedoen aan de competitie.

Leerlingen die kiezen voor analyseren bereiden samen een vlucht voor en voeren deze uit met een Mavic Air. Tijdens de vlucht worden een foto, video en 3D model van een object gemaakt.

Tot slot presenteren de bouwers en analisten aan elkaar. Op school wordt middels een intern kampioenschap beslist wie de beste vliegers zijn. Elke school mag één team afvaardigen naar de landelijke wedstrijd.

LOB en techniekpromotie

Gedurende het project werken leerlingen aan een blog, waarin zij op zoek gaan naar twee voorbeelden van bedrijven uit verschillende sectoren die op succesvolle wijze drones benutten. Leerlingen denken daarbij na over hun keuze om met techniek verder te gaan.

Pilot en Seizoen 1

In februari 2020 start een pilot die plaats biedt aan vier scholen. De finale van de pilot is in april 2020. 

Daarnaast begint het eerste seizoen van Project Drones. Als school kunt u zich het gehele jaar aanmelden tot uiterlijk in oktober 2020. Drone Class organiseert in december halve finales en de eerste landelijke finale van Project Drones.

Op de website van Project Drones vindt u alle informatie.

 

 

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen