Op naar 2020

Het nieuwe jaar belooft nu al een echt drone jaar te worden met nieuwe te verwachten releases, het EU Dronebewijs en verdere ontwikkelingen.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 5 juni 2020.

Mavic 3

De verwachting is dat de Mavic 2 Zoom en Pro in het nieuwe jaar End of Life gaan. Dit heeft alles te maken met de opvolger van dit succesvolle toestel, dat in de coulisse al klaar staat: de Mavic 3. De laatste jaren zien we een steeds snellere opvolging van toestellen. Helaas zal het doek voor bijvoorbeeld de Mavic Air ook vallen.

EU Dronebewijs

Per 31 december 2020 komen ROC en ROC-light in Nederland te vervallen, hoewel er een overgangsperiode in werking treedt. De drone regels zijn voortaan op Europees niveau afgestemd. Het onderscheid tussen recreanten en ondernemers verdwijnt. Zij gaan standaard in de open categorie vliegen. Drone Class biedt straks een online opleiding om het hiervoor benodigde EU Dronebewijs te halen.

Erkend vliegschool

Op ons platform heb je in de afgelopen maanden de RPA-L opleiding in de etalage zien staan. De laatste punten worden momenteel op de i gezet. In januari volgt certificering voor de RPA-L theorie opleiding. Dit betekent dat wij onze eigen ontwikkelde opleiding (deels klassikaal, deels via Online Leren) mogen verzorgen, inclusief theorie examen.

Drone Class wordt hierdoor de vijfde erkende RPAS vliegschool in Nederland.

Project Drones en Agri Drone Challenge

We hebben twee uitgewerkte schoolpakketten voor het vmbo. Project Drones is een concept voor de onderbouw (klas 1 en 2) en gericht op techniekpromotie. Agri Drone Challenge is bedoeld voor bovenbouw groen (klas 3 en 4) en richt zich specifiek precisie-landbouw. Beide initiatieven gaan in 2020 lopen. Wij zijn heel benieuwd hoe dit zal gaan!

Drone Class wenst u alvast fijne feestdagen.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen