Nieuwe ontwikkelingen

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Hoewel het coronavirus inmiddels ook bij Drone Class voor impact heeft gezorgd, beschouwen we dit voorjaar zeker niet als verloren. Sterker nog, wij gaan volle kracht vooruit met opleiden en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

Pilotfinales afgelast

Project Drones zou in april en mei twee keer een pilotfinale hebben gehad met leerlingen van vmbo scholen uit Noordoost-Brabant, Voorhout, Wijchen en Hardenberg. Helaas hebben we in overleg met de scholen deze events moeten annuleren. Wel zijn we aan het bekijken of het lukt om eind juni een vervangend event te verzorgen.

Avondopleidingen

Halverwege mei staat een nieuwe ronde ROC-light avondopleiding op de planning. Ook RPA-L theorie kan gevolgd worden. U kunt zich hiervoor nog steeds aanmelden. Tot eind mee geven we op afstand les via Skype.

Infra Drone Challenge

Op kantoor staat inmiddels een 3D printer. Op zich is dat niet zo speciaal, maar toch leuk om te noemen in combinatie met Hammer en Capture Reality. Deze apps wordt gebruikt om 3D modellen te maken, die na bewerking kunnen worden afgedrukt. Wat denkt u van een gebouw, brug of viaduct? Hiermee zijn wij aan het experimenteren. In het najaar komt er een Infra Drone Challenge beschikbaar voor bovenbouw vmbo.

Uitbreiding team en assortiment

Wij zijn aan het groeien als bedrijf. Dat betekent dat we zelf nieuwe medewerkers aan het opleiden zijn, die we goed kennen en vanaf het najaar kunnen inzetten voor workshops, opleidingen en vlieglessen. Ook zijn we bezig met nieuwe oplossingen voor scholen, bedrijven en gemeenten. Zoals een startpakket met drone, opleiding en Pix4D, maar ook SORA training. Het assortiment in onze webshop zal verder aangevuld worden.

Roadtrip

Als opleiders staan we soms meer over drones te vertellen, dan we er zelf mee vliegen. Op ons verlanglijstje staat daarom een roadtrip in het najaar om weer eens volop te vliegen. Er is niets mooier dan dat, toch? De bestemming is de foto van deze blog.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen