Klant: Elde College

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Om meer jongeren te laten kiezen voor een technisch profiel op het vmbo heeft de overheid Sterk Techniek Onderwijs in het leven geroepen. Het Elde College vroeg ons om assistentie bij het invullen van het drone gedeelte. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

Vraag

Voor twee locaties van het Elde College en meerdere stromingen is er invulling van techniekonderwijs met behulp van drones gewenst.

Klant

Het Elde College heeft haar hoofdvestiging in Schijndel met een nevenlocatie in St. Michielsgestel, vlak bij 's-Hertogenbosch. De school staat goed aangeschreven bij de inspectie en in de regio.

Uitdaging

Er ligt, behalve een paar eerder aangeschafte toestellen, nog geen lesmateriaal klaar. Verder is er nog geen bedrijfsvergunning geregeld. St. Michielsgestel en met name Schijndel liggen onder de CTR van Eindhoven Airport.

Oplossing

We hebben op de locatie St. Michielsgestel twee docenten opgeleid voor RPA-L theorie en een concept voor onderbouw vmbo leerlingen Project Drones geïmplementeerd. Er is meegewerkt aan de aanvraag van een ROC-light bedrijfsvergunning. In Schijndel zijn inmiddels twee docenten theoretisch opgeleid en er start komend jaar een concept voor vmbo bovenbouw, de Agri Drone Challenge. We hebben voor beide locaties geschikte vlieggebieden gevonden, die buiten de CTR ligt. Ook volgen er nog twee andere concepten voor profiel BWI en PIE.

Resultaat

Docenten zijn gekwalificeerd, er is een bedrijfsvergunning aangevraagd en er is een doorlopende leerlijn drones voor de school geïmplementeerd.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven