Infra Drone Challenge

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Met de Infra Drone Challenge breidt Drone Class haar assortiment voor het onderwijs nog verder uit. Vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen in het vmbo aan de slag.

Bouw en infra

Grote bedrijven zoals Heijmans NV en de Koninklijke BAM zetten drones in voor diverse werkzaamheden. Rijkswaterstaat, waterschappen en gespecialiseerde dronebedrijven zijn ook volop actief met drones.

Infra Drone Challenge

In dit concept staat het uitvoeren van een 3D scan centraal. De theorie komt in het lesmateriaal aan bod. Leerlingen halen het EU Dronebewijs, zodat zij buiten zelfstandig mogen vliegen in de open categorie (vanaf 16 jaar). Met behulp van een app leren zij een vlucht automatisch uit te laten voeren. De app bevat software om de RGB beelden (foto's), die de camera maakt, te kunnen analyseren.

Het toestel is een Phantom 4 Pro V.2.0. Als app maken wij gebruik van Pix4D.

Professionalisering docenten

Als u belangstelling heeft, dan is het goed om te weten dat docenten eerst worden getraind. Zij ontvangen een RPA-L theorie opleiding van Drone Class. Ook is er een warme overdracht van het lesmateriaal via een project training.

De eerste pilotschool is College Den Hulster uit Venlo.

Doorlopende leerlijn

Met de Infra Drone Challenge en Agri Drone Challenge bieden we vmbo scholen in Nederland een doorlopende leerlijn aan. Project Drones is de start voor de onderbouw. De challenges zijn gericht op verschillende sectoren en bieden inhoudelijk meer diepgang voor de bovenbouw.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen