Geslaagde eerste themamiddag

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Afgelopen donderdag organiseerden wij onze eerste themamiddag voor Drone Class Plus abonnees. Het thema was: Een succesvol dronebedrijf starten.

Drone Class Plus themamiddag

De opzet van deze middag is om op een laagdrempelige manier en in een informele setting 'honger' naar meer kennis over drones te stillen. Voor leden van onze abonnementsdienst organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waarin het vliegen of een bepaald aspect van drones centraal staat.

Gastspreker en demo

Wouter Edens van Helix Aerial Vision uit Arnhem vertelde over de start van zijn bedrijf en hoe hij in twee jaar tijd heeft leren ondernemen. Daarbij kwam o.a. aan de orde:

  • Hoe start je als bedrijf?
  • Welke kansen zijn er in de drone industrie?
  • Welke klussen/operaties kun je als opdracht aanpakken?
  • Hoe regel je de bedrijfsvergunning voor de specifieke categorie?
  • Welke tips zijn er voor starters?

Ondertussen was er, buiten, in de patio van ons kantoor de mogelijkheid om een uitgebreide demo te volgen van de DJI Matrice 300 met Zenmuse H20T camera.
Gezien de positieve reacties keren we volgend jaar terug met dit thema.

Volgende afspraak

Wil je alles weten over drone racen en First Person View vliegen? Jelmer Poelsma is videomaker en dronepiloot. Met zijn label Bedrijfsvlucht maakt hij spectaculaire shots indoor en outdoor. Sander Welgraven is oud-Nederlands kampioen drone racen. Zjj nemen je mee in de wereld van drone racing, met extra aandacht voor de DJI Avata.

Drone Class Plus

Met Drone Class Plus bent u verzekerd van interessante (online) cursussen, zoals fotografie, videografie en visuele inspecties. Daarnaast organiseren wij voor dronepiloten fysieke activiteiten, zoals deze themamiddag. Ontvang de eerste maand gratis en kom in mei naar de volgende afspraak.

Probeer Drone Class Plus de eerste maand gratis uit.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven