Eerste studenten vliegen af

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

De eerste groep studenten van het Rijn IJssel college in Arnhem is afgelopen dinsdag op examen gegaan voor het keuzedeel Droning toepassingen.

Examen: vluchtvoorbereiding

Het examen van het keuzedeel bestaat uit een operatie met een opdrachtgever, die voorbereid moet worden. In de afgelopen weken hebben de studenten het nodige geleerd om dit te kunnen doen. De vluchtvoorbereiding wordt op papier ingeleverd en is voorwaardelijk om in het examen verder te mogen gaan. Zo merken de studenten hoe belangrijk het voorbereiden is.

In de ochtend werd er door de examenkandidaten gewerkt aan het voorbereiden van de vlucht.

Examen: vluchtuitvoering

Aansluitend werd in de middag gevlogen. De school heeft hiervoor drones aangeschaft en studenten mee laten oefenen. Hierbij was Helix Aerial Vision aanwezig, omdat de school in een no-fly zone ligt. Het examen bestond uit een aantal korte vluchten, waarbij studenten in duo's samenwerkten: piloot en observer. Er werd rustig en geconcentreerd gevlogen.

Het basiscertificaat A1-A3

Tijdens het volgen van het keuzedeel hebben alle studenten de leerstof van het basiscertificaat A1-A3 gevolgd. Bij Drone Class hebben zij vervolgens de mogelijkheid om hun examen voor het officiële certificaat te doen. Hier maken vrijwel alle studenten gebruik van.

Excursie

Ook was een excursie onderdeel van het programma. Opleiding Handhaving Toezicht en Beveiliging van het Rijn IJssel gaat volgend schooljaar het keuzedeel breed inzetten. Naar schatting gaan zestig nieuwe mbo studenten dit keuzedeel volgen en hun certificaat behalen.

Ook aan de slag?

Leest u dit en bent u docent op een (v)mbo school, dan is het goed om te weten dat wij al met vele scholen samenwerken om onderwijs met drones te realiseren. Neem gerust met ons contact op voor meer informatie.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven