Drone fotografie en videografie cursus

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Wil je beginnen met drone fotografie of videografie? Het is motiverend om een goede cursus te volgen. Zo leer je snel hoe je een camera moet instellen en hoe je beelden na afloop moet bewerken.

Praktijkcursus drone fotografie en videografie

Bij Drone Class kun je praktijktraining volgen waarin je met een ervaren instructeur op pad gaat om drone beelden te maken.

Je bestelt de praktijkopleiding via onze webshop. Je ontvangt een e-mail met een link naar onze online agenda, waarin je een datum en tijdstip kunt selecteren. De praktijkcursus plannen we meestal op de vrijdagen in.

Op de dag van de training word je hartelijk ontvangen op ons kantoor in Duiven. Gezamenlijk rijden we naar een mooie vlieglocatie in de buurt, waar we dronebeelden opnemen. Je krijgt uitleg over hoe je de drone moet besturen en hoe je de camera moet instellen. We maken verschillende beelden, die we na afloop bewerken.

De drone beelden worden geïmporteerd in het programma, waarmee we de opnamen gaan bewerken. Voor fotografie is dit Adobe Lightroom (CC) en voor videografie is dit Adobe Premiere of Rush. We leren je werken met de software, waarbij je uiteraard de gemaakte beelden ontvangt om na de training verder mee te oefenen.

De praktijkopleiding duurt vier uur. We vliegen twee uur en besteden op kantoor ook nog eens twee uur aan het bewerken van beelden. Er kan gebruik gemaakt worden van onze drones (DJI Mavic 3 Cine, DJI Mavic 3 Pro). In overleg mag je er ook voor kiezen om je eigen drone mee te nemen.

Drone fotografie en videografie

Drone fotografie en videografie online

Wil je in je eigen tempo verder leren? Dan hebben wij uitgebreide lessen over drone fotografie en videografie online voor jou klaar staan.

Door middel van korte, heldere presentaties en videotutorials leer je alles over het maken en bewerken van opnames. De lessen zijn bedoeld voor beginners, die nog weinig tot geen ervaring hebben met foto- en videografie.

In de cursus fotografie en videografie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Eerste paar valkuilen (en oplossingen)
  • Gouden driehoek (incl. belichting)
  • Camera instellingen
  • Toestelkeuze
  • Compositie mogelijkheden
  • Opbouw van een video
  • Nabewerking in Adobe Lightroom (CC) en Premiere Pro

De lessen maken onderdeel uit van het Drone Class Plus lidmaatschap. Wij willen je namelijk de mogelijkheid bieden om in contact te komen met andere dronepiloten. Je kunt deelnemen aan laagdrempelige vliegmiddagen en leuke excursies, vragen stellen aan onze drone experts en beelden maken tijdens deze activiteiten.

Enthousiast geworden? Via deze link krijg je één maand gratis toegang tot de online fotografie en videografie cursus, met toegang tot onze community.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven