Drone Class sluit aan bij Space53

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Het einde van 2020 komt in zicht. Een mooi moment om bekend te maken dat Drone Class zich aansluit bij Space53, één van de grootste dronehubs in Nederland.

Wat is Space53?

Space53 is een test- en ontwikkelcentrum voor onbemande systemen in de lucht, op het land of in het water gevestigd op Technology Base, het voormalige militaire vliegveld Twente in Enschede. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar autonome drones, veiligheid in het luchtruim en diverse toepassingen zoals surveillance en reddingsmissies.

Waarom aansluiting bij Space53?

Space53 brengt onderzoekers, klanten en technologieleveranciers bijeen om nieuwe oplossingen te verkennen en succesvolle businessmodellen te creëren. Dat is voor ons interessant. Voor Space53 is het waardevol dat wij met onze doorlopende leerlijn drones middelbare scholen in Nederland weten te bereiken en leerlingen in aanraking laten komen met dronetechnologie. Daarnaast zijn we actief in de opleidingsmarkt voor de open en specifieke categorie, zowel in Nederland als in Duitsland.

Drone Class blijft opereren vanuit Duiven, bij Arnhem.

Gezamenlijke uitdaging

Voor de (door)ontwikkeling van de Nederlandse drone industrie is het van groot belang dat de overheid meer ruimte gaat scheppen om met drones te experimenteren en te vliegen. Space53 komt voor de belangen op van innovatieve bedrijven en organisaties, die elke dag professioneel bezig zijn met drones. De uitdaging is dus niet alleen om te testen en te ontwikkelen, maar er ook voor te zorgen dat er met de belangen van de drone industrie wordt rekening gehouden.

Eerste wapenfeit

Op vrijdag 29 januari a.s. staat er een trainingsdag voor docenten van scholen uit de regio Twente op het programma in Space53, mede mogelijk gemaakt door STO Twente.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen