Doorlopende leerlijn drones vmbo

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ter stimulering van de branche, maar ook het techniekonderwijs in het algemeen realiseren we vanuit Drone Class een doorlopende leerlijn voor het vmbo.

Introductie

Samen met Techni Science hebben we een Tello Edu Drone Challenge opgezet, die als introductie kan worden ingezet in de onderbouw van het VO. Leerlingen gaan een parcours met obstakels ontwerpen waar ze met de Tello Edu doorheen vliegen in een drone race.

Project Drones is voor onderbouw vmbo bedoeld om een technische profielkeuze te stimuleren. Docenten worden opgeleid, leerlingen gaan een race en battle drone maken of foto en video op locatie met een DJI Mavic 3.

Verdieping

Voor de bovenbouw zijn er twee challenges beschikbaar:

In de challenges leiden wij ook weer docenten op, maar nu ook leerlingen (zodat zij het EU Dronebewijs kunnen halen). Met een eigen platform of DJI Mavic 3 worden opdrachten uitgevoerd.

Keuzevak Drone 1 en 2

De Agri en Infra Drone Challenge sluiten naadloos aan op de keuzevakken Drone 1 en 2. Wij ontwikkelen samen met de school het bijbehorende examen.

Doorlopende leerlijn

Leerdoelen en resultaten staan in het volgende overzicht:

In het najaar van 2020 is het eerste seizoen gestart. Wij hebben scholen in o.a. Maastricht, Arnhem, Noord-Holland, Assen, Twente en de Brabantse Peel getraind. Op 9 juni 2021 vond de landelijke wedstrijd plaats in Oss.

Project Drones: Seizoen 2

Wij hebben scholen in Oudenbosch en Amsterdam getraind. Helaas waren er niet voldoende aanmeldingen om een nieuwe wedstrijd te organiseren. Volgend schooljaar beter!

Reacties

Een van de docenten (Maaswaal College in Wijchen) mailde ons: "Wij zijn erg enthousiast geworden en de leerlingen ook. We gaan het thema drones vanaf komend schooljaar 'standaard' aanbieden." Een team van docenten (Fioretti College in Veghel) schreef ons: "Complimenten voor een ontzettend compleet en uitdagend project!" 

Aanmelden voor het volgende seizoen

Voor het derde seizoen van Project Drones kunnen scholen zich weer gaan aanmelden vanaf maart 2022 tot en met begin 2023.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen