Nieuwe release: DJI Mavic 3 Multispectral

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Voor gewasanalyse heeft DJI nu in de Mavic 3 Enterprise reeks ook een speciale drone uitgebracht, de Mavic 3 Multispectral.

Toestel met multispectralecamera

Drones zijn in de precisielandbouw al een paar jaar een redelijk bekend hulpmiddel om vroegtijdig problemen in het gewas te signaleren. Dit kan - grofweg - redelijk onnauwkeurig met een RGB camera en veel nauwkeuriger met een multispectralecamera, die NIR (near-infraread) ziet. Groen gewas reflecteert licht. Hoe meer NIR wordt teruggekaatst, hoe gezonder het blad is.

Mavic 3 Multispectral

Aan boord vindt u twee camera's:

  • Een RGB camera met een 4/3-inch CMOS- en 20MP-beeldsensor
  • Een multispectrale camera met vier lenzen, die ieder 5 miljoen pixels vastleggen in vier frequentiebanden: Green, Red, Red Edge (RE) en Near-infrared (NIR)

Handig aan de RGB camera is dat deze, net als de Mavic 3 Enterprise versie, een mechanische sluiter heeft. De maximale sluitersnelheid is 1/2000. Het is mogelijk om continu opnamen te maken met als kortst mogelijk interval 0,7 seconden. Dankzij deze snelheid is het mogelijk om snel beeldinformatie te verzamelen, waardoor de efficiëntie van operaties in het veld aanzienlijk wordt verbeterd.

Uitbreiding met RTK module

Voor precieze positiebepaling kunt u een additionele RTK module op het toestel zetten, die zorgt voor zeer nauwkeurige luchtmetingen. Voor agrarische bedrijven met veel landbouwgrond is dit een must.

Maximale vliegtijd

Waar de Mavic 3 Series in zijn geheel uitblinkt in flink wat vliegminuten, is de Mavic 3 Multispectral daarop zeker geen uitzondering. De accu haalt max. 43 minuten en daarmee kun je een oppervlakte tot aan twee vierkante kilometer inspecteren.

Integratie met cloud platformen

Via DJI Cloud API kunnen gebruikers rechtstreeks verbinden met een extern cloudplatform om informatie, live video, fotogegevens en andere informatie te verzamelen. Het toestel ondersteunt ook Mobile SDK 5 (MSDK5), waardoor gebruikers eenvoudig exclusieve controle-apps kunnen ontwikkelen voor scenario’s zoals intelligente monitoring.

DJI Mavic 3 Multispectral is nog niet beschikbaar in Nederland.

EU Dronebewijs

Zin om met de DJI Mavic 3 Multispectral aan de slag te gaan? Dan heeft u het basiscertificaat A1-A3 nodig. Hiermee kunt u buiten de no-fly zones en bebouwde omgeving opereren.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven