Nieuwe release: DJI Mavic 3 Enterprise

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI brengt voor de zakelijke markt een Enterprise en Thermal editie uit van de Mavic 3. Ten opzichte van de DJI Mavic 2 Enterprise (Advanced) zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Mavic 3

Alweer bijna een jaar geleden werd het nieuwe vlaggenschip, de Mavic 3, door DJI uitgebracht. Net als bij de Mavic 2 lag het in de lijn der verwachting dat er extra edities zouden gaan komen. DJI heeft deze verwachtingen ingelost met twee aparte toestellen: DJI Mavic 3 Enterprise en DJI Mavic 3 Thermal.

DJI Mavic 3 Enterprise

Dit toestel wordt geleverd met:

  • 4/3" CMOS Wide camera (20 Mega Pixels)
  • 12 Mega Pixels Zoom camera (8x digitaal; 56x hybride zoom)

De zoom camera is ten opzichte van de Mavic 2 Enterprise verbeterd.

DJI Mavic 3 Thermal

Ook dit toestel heeft een RGB camera en zoom camera aan boord:

  • 1/2" CMOS Wide camera (48 Mega Pixels)
  • 12 Mega Pixels Zoom camera (8x digitaal; 56x hybride zoom)

De DJI Mavic 3 Thermal is uitgerust met een extra camera, namelijk een warmtebeeldcamera (640 x 512 pixels). Deze infraroodcamera bied tot 28x digitale zoom. Ook dit is een verbetering.

Verschillen tussen beide toestellen

Met de Thermal kunt u 48 Mega Pixels foto's en warmtebeeldopnames maken. De Enterprise biedt dit niet, maar is wel een stuk goedkoper. Dit toestel is interessant voor o.a. inspecties en mapping, in combinatie met de juiste accessoires.

Obstakeldetectie

Zowel de Mavic 3 Enterprise als de Mavic 3 Thermal zijn uitgerust met groothoeklenzen aan alle kanten voor obstakelvermijding zonder dode hoeken.

Welke accessoires worden meegeleverd?

Speaker

De speaker module kan worden ingezet ter ondersteuning van communicatie. Er kunnen vooraf ingesproken berichten worden verstuurd vanuit de pilot app naar de speaker.

RTK module en RTK mobile station

Dankzij RTK wordt de positiebepaling via bijvoorbeeld GPS een stuk nauwkeuriger. De RTK module ondersteunt RTK netwerken. DJI brengt ook een eigen RTK mobile station uit. Dit is een speciale GNSS-ontvanger, die realtime correcties biedt met positioneringsgegevens op centimeterniveau voor verbeterde relatieve nauwkeurigheid.

DJI RC Pro Enterprise controller

Beide toestellen zijn te besturen met de nieuwe DJI RC Pro Enterprise controller. Een draagbare afstandsbediening met een 1000-nits scherm, dat hoge helderheid biedt voor duidelijk zicht in direct zonlicht. Verder zit er een microfoon ingebouwd en is ondersteuning voor 4G netwerken mogelijk. De controller is op te laden in 1,5 uur.

Toestel bestellen

Bestel de DJI Mavic 3 Enterprise of de DJI Mavic 3 Thermal in onze webshop.

Opleiding

De DJI Mavic 3 Enterprise weegt 915 gram en de DJI Mavic 3 Thermal is 920 gram zwaar. Hierdoor mogen beide drones zowel in subcategorie A2 als in subcategorie A3 gevlogen worden. Kies in elk geval voor het complete EU Dronebewijs als u deze drone in bebouwde omgeving wilt gaan gebruiken.

Voor operaties in een CTR of havengebied komt u terecht in de specifieke categorie met een voordelig geprijsde basisopleiding voor de piloot.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven