Nieuwe release: DJI Mavic 3 Classic

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI heeft een budgetversie van het vlaggenschiptoestel Mavic 3 uitgebracht: DJI Mavic Classic. Dit toestel heeft geen telelens, maar is gezien de specificaties en prijs toch interessant voor de (semi)-professionele dronegebruiker.

Camera

De DJI Mavic 3 Classic is voorzien van een 4/3" 20 Mega Pixels sensor. De camera beschikt over een maximale filmresolutie betreft 5,1K bij 50 fps. In 4K is de maximale framerate 120 fps. Het diafragma is verstelbaar van f/11 tot f/2.8, en de beeldhoek is 84º. De grotere sensor zorgt voor lichtgevoeligheid en een groot dynamisch bereik.

DJI Mavic 3 Classic

Vliegduur

De vliegtijd van de Mavic 3 Classic is ruim 46 minuten. Geen beelden meer kunnen maken door lege accu’s is hierdoor verleden tijd. Nog steeds een nadeel is dat de accu’s van de Mavic 2 niet in de Mavic 3 passen.

Besturing

De besturing van de DJI Mavic 3 Classic is vergelijkbaar met de DJI Mavic 3. De RC-N1 controller wordt aangesloten op een smartphone en bestuurd door middel van de DJI Fly-app. Videobeelden worden dankzij OcuSync 3 in 1080p HD overgedragen.

DJI Mavic 3 classic

Obstakel detectie

De obstakeldetectie is 360 graden. De sensoren werken in zowel normale vliegmodus als in sportstand. APAS 5.0 zorgt ervoor dat de drone moeiteloos door complexe omgevingen is te sturen. De drone beschikt over ActiveTrack 5.0. Deze functie zorgt ervoor dat de drone een object blijft volgen, ook tijdens een achterwaartse of zijwaartse vlucht. De DJI Mavic 3 Classic kan het object weer detecteren wanneer deze uit beeld verdwijnt.

DJI Mavic 3 Classic

Het verschil tussen de DJI Mavic 3 en de DJI Mavic 3 Classic

Voor de DJI Mavic 3 betaalt u ruim 400 euro meer, in vergelijking met de DJI Mavic 3 Classic. 

Behalve de telelens zijn er weinig verschillen:

 

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Classic

Videoformaat

MP4/MOV (MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265)

 MP4/MOV (MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265)

Opslag

8 GB

 8 GB

Gewicht

895 gram

895 gram

Besturing

DJI RC-N1 Remote controller

DJI RC-N1 Remote controller

Helaas kunt u niet filmen in ProRes met de Mavic 3 Classic, maar dankzij de H.265 codec en een hoge bitrate is de videokwaliteit van bijna hetzelfde niveau.

Spirituele opvolger van de DJI Mavic 2 Pro

Qua prijs en sterke punten van de Classic, lijkt dit toestel de ideale opvolger te zijn van de - onder dronevliegers - geliefde DJI Mavic 2 Pro. Het toestel is niet zo duur en geavanceerd als de Mavic 3 (Cine), maar heeft wel al het goede van de Mavic 3 behouden.

Wet- en regelgeving

De DJI Mavic 3 Classic weegt net geen 900 gram. De drone heeft het C1 label en kan subcategorie A1 worden gevlogen. In subcategorie A1 mag de drone boven bebouwing vliegen.

Drone vliegbewijs

Toestel bestellen

Bestel de DJI Mavic 3 Classic in onze webshop.

EU Dronebewijs

Zin om met de DJI Mavic 3 Classic aan de slag te gaan? Voor de DJI Mavic 3 Classic heeft u het basiscertificaat A1-A3 nodig.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven