Nieuwe release: DJI Mavic 2 EA

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

In december 2020 kondigde DJI aan een nieuwe versie van de DJI Enterprise op de markt te brengen. Dit is de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced. Wij hebben het toestel uitgebreid getest en vertellen graag meer hierover in deze blog.

Dubbele camera

Een van de meest dynamische eigenschappen van de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced is de dubbele camera. Hierdoor kan zowel het visueel beeld als thermisch beeld worden weergegeven door middel van een gesplitst scherm feed.

Thermische infrarood camera

De DJI Mavic 2 Enterprise Advanced is uitgerust met een 640x512 resolutie warmtebeeldcamera, die vergelijkbaar is met de Zenmuse XT2, Zenmuse XTS en de Zenmuse H20T. Deze camera bied tot 16x digitale zoom. De warmtebeeldcamera heeft een nauwkeurigheid van plus of min 2 graden celsius.

RGB camera

Naast de warmtebeeldcamera heeft de drone een visuele camera van 48 megapixels. De visuele camera ondersteund tot 4x lossless zoom en tot 32x digitale zoom om alles vanaf veilige afstand vast te leggen.

Obstakeldetectie

De DJI Mavic 2 Enterprise Advanced beschikt over het hoogste niveau obstakeldetectie. Door middel van sensoren aan elke kant van de drone wordt de omgeving continu gescanned en worden obstakels gedetecteerd. Dit voorkomt botsingen met de drone en het obstakel zelfs wanneer er met hoge snelheden worden gevlogen.

De Mavic 2 Enterprise Advanced beschikt over de mogelijkheid te koppelen met verschillende accessoires.

RTK Module

De RTK module is niet in de drone gebouwd, iets wat bij de DJI Matrice 300 RTK wel het geval is. Toch kan de drone worden uitgerust met een RTK module door middel van een opzetbare accessoire. De RTK module is gespecialiseerd in het op de centimeter nauwkeurig in kaart brengen van data.

Om deze mogelijkheid te benutten is een apart abonnement op een RTK netwerk noodzakelijk.

Spotlight

Door de drone te koppelen met een schijnwerper kan het zicht in gebieden met weinig licht worden verbeterd. De schijnwerper kan worden ingezet bij onder andere nachtelijke missies om het doelwit te verlichten en de zichtbaarheid te vergroten.

Speaker

De speaker module kan worden ingezet ter ondersteuning van communicatie. Er kunnen vooraf ingesproken berichten worden verstuurd vanuit de pilot app naar de speaker. Het bereik van de speaker is behoorlijk groot.

Beacon

Dit hulpstuk is geschikt om de drone bij een nachtelijke missie in het zicht te houden. De beperkte VLOS afstand 's-nachts kan worden vergroot door middel van dit knipperende, felle licht. De beacon kan eenvoudig worden bestuurd in de pilot app.

Drone Class

Wij zetten de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced in voor het verzorgen van demonstraties en trainingen. Het is een veelzijdig werkpaard, bedoeld voor inspecties van gebouwen, surveillance en ook 3D mapping.

Uiteraard bieden wij opleidingen aan om met deze drone te mogen vliegen.

Toestel bestellen

Bestel de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced met eventueel de RTK module in onze webshop.

Opleiding

De DJI Mavic 2 Enterprise Advanced weegt zonder accessoires 909 gram. Hierdoor mag de drone zowel in subcategorie A2 als in subcategorie A3 vliegen. Kies in elk geval voor het complete EU Dronebewijs als u deze drone in bebouwde omgeving wilt gaan gebruiken.

Voor operaties in een CTR of havengebied komt u terecht in de specifieke categorie met een voordelig geprijsde basisopleiding voor de piloot.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven