Preview: DJI FlightHub 2

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Met de DJI FlightHub 2 software kunt u vluchten met uw drone geautomatiseerd laten uitvoeren. In deze blog bespreken we de verschillende functies en onze bevindingen.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 22 september 2023.

Wat is FlightHub 2?

DJI noemt FlightHub 2 een alles-in-één cloudgebaseerd platform voor beheer van drone-operaties. Met deze software kunt u drone-missies creëren, geautomatiseerd laten uitvoeren en toestellen beheren. Het platform is ontwikkeld met het oog op professioneel dronegebruik, voor met name geautomatiseerde (B)VLOS vluchten die met DJI toestellen worden uitgevoerd.

DJI FlightHub 2 bij Drone Class

Welke voordelen heeft de software?

Vanuit drone operations management bekeken:

  • Verhogen van situationeel bewustzijn 

Allereerst kunt u hoogtedata integreren in satellietkaarten, zodat er bij de planning van missies in FlightHub 2 rekening gehouden kan worden met hoogteverschillen in het terrein. Dit is een 2.5D-basiskaart. Er kunnen ook 360° foto's van de omgeving worden gecreëerd en in de cloud gezet worden met een enkele tik. Deze panorama's komen in de 2.5D-basiskaart te staan. Hetzelfde geldt voor gegenereerde RGB of infrarood orthomozaïken.

  • Nauwkeurige routeplanning

U kunt allerlei soorten vluchten rechtstreeks vanaf uw computer met behulp van de 2.5D-basiskaart creëren. Elke vlucht kan middels een preview vooraf worden bekeken, wat helpt om een inschatting te maken van de veiligheid. De gecreëerde missies kunt u met de flight crew delen.

  • Live delen van informatie tijdens de vlucht

Elke dronevlucht wordt live gestreamd, waarbij het mogelijk is om meerdere flight crews tegelijkertijd in de gaten te houden, die bezig zijn met een of meerdere drone operaties. Live streaming met een lage latentie en in hoge resolutie. Er kunnen live aantekeningen gemaakt worden in de 2.5D-basiskaart, die voor alle crew members direct toegankelijk zijn. De software zorgt ervoor dat informatie over de drone(s), missie(s) en crew(s) realtime en op meerdere apparaattypen wordt gesynchroniseerd, wat van groot belang is voor alle crewleden. Iedereen beschikt zodoende op hetzelfde moment over dezelfde informatie.

  • Bijdrage aan drone-in-a-box oplossing

In combinatie met DJI Dock, een drone-in-a-box oplossing, die naadloos met FlightHub 2 en de nieuwe DJI M30(T) werkt, kunt u dit toestel op afstand beheren. In de box worden accu's opgeladen, afgekoeld en opgewarmd. Ook heeft DJI Dock een eigen weerstation en staat 24/7 gereed om via FlightHub 2 het toestel te laten opstijgen en weer te laten landen.

Onze bevindingen met FlightHub 2

Wij gebruiken FlightHub 2 dagelijks in combinatie met onze DJI Dock.

DJI FlightHub 2 bij Drone Class

In de software is het mogelijk om met way-points een route uit te zetten, die door het toestel gevlogen wordt. Live streaming en live aantekeningen maken zijn beschikbaar. Positief punt: in het live streamen van beelden zit nauwelijks vertraging. De live aantekeningen, die wij in het programma maakten, verschenen op de smartcontroller van de pilot. Handig, zodoende kun je de piloot opdrachten geven tijdens de vlucht. Ook kun je tijdens de vlucht het toestel opnames laten maken (foto/video).

Onlangs is er een grote update voor FlightHub 2 uitgekomen.

Drone Operations Center

Inmiddels heeft AirHub een nieuwe versie uitgebracht van haar Drone Operations Center platform. Dit is een zeer vergelijkbare oplossing met twee specifieke voordelen: uw data wordt in de EU opgeslagen en u kunt alles automatisch loggen (vluchten, onderhoud, training) voor 100% compliance bij een audit van de ILT. Ook is het mogelijk om live beelden vanuit andere bronnen (zoals beveiligingscamera's) toe te voegen aan het scherm.

Er valt dus zeker iets te kiezen wat betreft BVLOS remote operations!

Nog meer blogs

Lees onze blogs over de DJI M30T en BVLOS-training.

Ops Center

Een volledige B2B oplossing voor surveillance en inspectievluchten.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven