Alle uitgebrachte DJI drones in 2022

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Het jaar 2022 mag gerust het jaar van de nieuwe drones genoemd worden. Althans, fabrikant DJI heeft een waslijst aan nieuwe toestellen uitgebracht.

Voor wie inmiddels de tel kwijt is en het overzicht, plaatsen wij alle uitgebrachte DJI toestellen in chronologische volgorde eens onder elkaar.

DJI M30 en M30T

In 2022 duurde het even voordat de regen aan nieuwe drones begon, maar er kwam flink wat spektakel voorbij. De DJI M30 en M30T zijn professionele drones met geavanceerde camera's, die op sommige vlakken hun grotere broer - de Matrice 300 - goed kunnen bijhouden of zelfs voorbijstreven. Het verschil in compactheid en kosten is in elk geval groot!

DJI Mini 3 Pro

De opvolger van de DJI Mini 2 kwam uit: de DJI Mini 3 Pro. Deze verbeterde drone voor met name recreatieve vliegers vliegt prima, schiet in 4K droneshots en weegt onder de 250 gram. DJI blijft inzetten op compacte en lichte toestellen.

Wij vinden de Mini 3 Pro een betere keuze dan de DJI Mini 3.

DJI Avata

Vliegende beelden indoor en outdoor maken is echt een trend geworden. Dankzij de DJI FPV kon je hiermee al eerder kennismaken. De nieuwe DJI Avata, laat je ook, dankzij een verbeterde bril, first person view vliegen ervaren en deze beelden in 4K schieten. De meegeleverde motion controller werkt prettig en je kunt ook kiezen voor een standaard radio controller met twee sticks dankzij de DJI FPV controller 2.

DJI Mavic 3 Enterprise en Thermal

In het najaar was DJI nog lang niet klaar. De zakelijke editie van de in 2021 uitgebrachte Mavic 3 zat er al een tijd aan te komen. Met de Mavic 3 Enterprise en Thermal stelt DJI niet teleur. De Enterprise heeft een mechanische shutter en is daardoor - van alle toestellen in de Enterprise Series - het meest geschikt voor mapping. De Thermal heeft echter een warmtebeeldcamera aan boord, waardoor het misschien lastig kiezen wordt tussen beide toestellen.

DJI Mavic 3 Classic

De eerste DJI drone met een zichtbaar Cx label (C1) op het toestel. Wie geen behoefte heeft aan de zoomlens van de DJI Mavic 3, kan geld besparen door te kiezen voor de DJI Mavic 3 Classic. Verder is deze budgetversie gelijk aan de Mavic 3, wat nog steeds het vlaggenschiptoestel is van DJI.

DJI Mavic 3 Multispectral

Voor precisielandbouw is de DJI Mavic 3 Multispectral gelanceerd met een multispectrale camera, die NIR (near infrared) kan meten. Dit is handig voor gewasanalyse. Met de lancering van dit toestel heeft DJI de oude Phantom 4 series helemaal vervangen.

DJI Mini 3

Alsof zoveel nieuwe toestellen niet genoeg zijn, heeft DJI in de laatste maand van dit jaar nog een budgetversie van de Mini 3 Pro op de markt gebracht.

Vooruitblik 2023

Met zo veel nieuwe toestellen vraagt u zich misschien af wat er nog te wensen valt voor het nieuwe jaar. We weten in elk geval dat DJI bezig is met een opvolger van de Inspire 2. Verder zijn we benieuwd of er iets nieuws gaat komen in de succesvolle Air series. Voor bedrijven, die BVLOS willen opereren, is de aangekondigde DJI Dock met ons Ops Center iets om naar uit te zien.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven