Agri Drone Challenge

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Met de Agri Drone Challenge breidt Drone Class haar assortiment voor het onderwijs verder uit. Vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen in het vmbo aan de slag.

Precisie landbouw

Drones zijn een tool om data in te winnen en worden al enkele jaren in de landbouw toegepast. DJI ziet landbouw als een van de groeimarkten in de drone industrie. Verschillende toestellen en sensoren zijn beschikbaar. Laten we jongeren enthousiast maken voor de agrarische sector door technologie te gebruiken.

Agri Drone Challenge

In dit concept staat het uitvoeren van een gewasanalyse centraal. De theorie komt in het lesmateriaal aan bod. Leerlingen halen het EU Dronebewijs, zodat zij buiten zelfstandig mogen vliegen in de open categorie (vanaf 16 jaar). Met behulp van een app leren zij een vlucht automatisch uit te laten voeren. De app bevat software om de RGB beelden (foto's), die de camera maakt, te kunnen analyseren.

Het toestel is een Mavic 2 Pro. Als app maken wij gebruik van Pix4D.

Professionalisering docenten

Als u belangstelling heeft, dan is het goed om te weten dat docenten eerst worden getraind. Zij ontvangen een RPA-L theorie opleiding van Drone Class. Ook is er een warme overdracht van het lesmateriaal via een project training.

De eerste pilotschool is het Elde College uit Sint Michielsgestel.

Doorlopende leerlijn

Met de Agri Drone Challenge en Infra Drone Challenge bieden we vmbo scholen in Nederland een doorlopende leerlijn aan. Project Drones is de start voor de onderbouw. De challenges zijn gericht op verschillende sectoren en bieden inhoudelijk meer diepgang voor de bovenbouw.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen